Д обре знаете, че зеленчуците са полезни за вас, но знаете ли, че хранителната им стойност зависи от начина, по който ги приготвяте, пише сайтът Eat This, Not That!.
Хапването на зеленчуци в суров вид е много популярно през последните години, защото някои естествено срещащи се витамини и хранителни вещества се унищожават, при готвенето на определени храни.
ВИЖТЕ КОИ ЗЕЛЕНЧУЦИ СА ПО-ПОЛЕЗНИ СГОТВЕНИ
Оказва се обаче, че има някои зеленчуци, които са по-здравословни, когато са сготвени. Защо? Причината е, че готвенето на зеленчуците често улеснява усвояването на полезните хранителни вещества, които съдържат.
Готвенето на някои зеленчуци не само позволява на организма ви да усвои по-лесно полезните им вещества, но понякога ги прави и по-вкусни, което пък ги прави направо неустоими.
Вижте кои зеленчуци е добре да готвите в галерията ни горе.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!