П ромяната на хранителните навици има отрицателно въздействие върху човешкото здраве.
Ако в диетата вместо месо, риба и растителни храни, които консумирате ежедневно в продължение на много години, се появят ястия от различна кухня, това може да провокира развитието на злокачествен тумор. Повече за това разказва онколога Евгений Черемушкин.
„В зависимост от това къде са живели хората и какво са яли в продължение на векове, те развиват стомашно-чревни жлези, с които всички метаболитни процеси се подреждат. Изпратете неподготвен човек в Индия например, където храната е пикантна, той просто няма да издържи. При индийците стомашно-чревният тракт отдавна се е адаптирал към това “, обясни лекарят.
При други условия също има много различни необичайни бактерии и паразити, които могат да навредят на тялото, добави Черемушкин.
Но няма продукти, които по някакъв начин да намалят риска от злокачествени тумори, заключава онкологът.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!