В ъзможно ли е любимата закуска на мнозина-овесена каша, да действа негативно на тялото ни?
Лекари предупреждават, че е особено вредно овесените каши да се гарнират с масло, тъй като това провокира приток на холестерол в съдовете. Ето защо хората, страдащи от заболявания на сърдечно-съдовата система, е по-добре напълно да отпишат от дневното си меню, употребата на масло.
Прекомерната консумация на сол също е вредна за организма. Съставката, кара тялото ни да задържа течности, а това от своя страна води до развитие на хипертония. Експерти обясняват, че в голяма част от храните има достатъчно количество натрий и хлор, в този смисъл те съветват да изградим навика да се храним без да подправяме храната си със сол.
Кардиолози препоръчват още, овесената каша да се консумира като основно ястие без добавки. Те уточняват, че е по-добре да се ядат зърнени храни без термична обработка, като обясняват, че преминавайки през топлинна обработка, храните губят полезните си
вещества.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!