Н овата година започна и е време да изпълнението на новогодишните си обещания. Ако сте се заканили през 2020 година да се храните с повече салати и по-малко полуфабрикати, ви предлагаме да изпробвате тази рецепта за салата Цезар.
за дресинга:
4 рибки аншоа
2 с.л. дижонска горчица
2 жълтъка
½ ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
4 с.л. лимонов сок
120 мл зехтин
100 г пармезан
за салатата:
¼ глава айсберг
няколко листа зелена салата
100 г хляб
3 скилидки чесън
3 стръка мащерка
50 г масло
Начин на приготвяне:
За дресинга смесете всички съставки и ги блендирайте докато получите сос.
Накъсайте листата, смесете ги с дресинга в купа, поръсете с малко Пармезан и с крутоните, които сте направили като в тиган сте разтопили маслото, добавили сте чесъна, билките и хляба, който небрежно сте накъсали или нарязали на големи кубчета.
Домашните крутони се слагат върху салатата преди поднасяне.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!