К артофите могат да се съхраняват в хладилник, но само на отделен рафт, каза пред NEWS.ru диетологът Вероника Гусакова. По думите й според проучване тази култура отделя етилен, който ускорява узряването, включително лук, краставици и домати.
В хладилника картофите трябва да се съхраняват или с кореноплодни зеленчуци, или на отделен рафт. Частиците от почвата не трябва да попадат върху други продукти. Почвата може да съдържа различни микроорганизми и паразити, като салмонела, токсоплазма, листерия и др. Освен това картофите отделят газ - етилен, който ускорява узряването на други зеленчуци, като лук, краставици и домати, подчерта Гусакова.
Експертът добави, че е необходимо периодично да се проверяват картофите за изгнили части. Събеседникът напомни, че развалените кореноплодни трябва да се изхвърлят, за да не се развалят останалите.
Преди това Гусакова посочи продукт, който може да намали нивото на лошия холестерол в кръвта, както и да нормализира кръвното налягане. Говорим за чесън. Редовната употреба на този продукт може да предотврати развитието на атеросклероза.
Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!