Н якои продукти са особено опасни за правилното функциониране на сърцето, заяви кардиологът Юрий Конев. Той назова най-вредните за този орган продукти в разговор с изданието News.ru.
Лекарят посочи, че от солените, мариновани, кисели храни като туршиите и храните с високо съдържание на холестерол страдат бъбреците, отговорни за производството на хормоните, които регулират кръвното налягане. "Прекомерната консумация на прекомерно количество сол влияе неблагоприятно върху протичането на редица съдови заболявания. Проблемът с високия холестерол остава актуален - мазно месо, мазни млечни продукти. Голямото количество захар също се отразява негативно на сърцето", подчерта Конев.
Кисело зеле и туршии за засилване на имунитета
Алкохолът, бързите храни, газираната вода и сладкарските изделия, които могат да се консумират само в малки количества, също са вредни за здравето на сърцето, допълни кардиологът.