Н яма нищо по- хубаво от приятел, освен приятел, който носи шоколад. Сладък, богат и задоволяващ, шоколадът е една от онези храни, които всички харесват.
Независимо дали е смесен с ядки и карамел, залят върху сладолед или в сладка форма на зайче, шоколадът обикновено се прави от едни и същи съставки: ферментирали, сушени и печени какаови зърна, захар и евентуално малко мляко.
И тъй като
това вкусно лакомство е заредено с полезни хранителни вещества като магнезий, мед и желязо,
насладата от него идва с някои забележителни ползи за здравето.
Добра новина! Шоколадът е полезен за сърцето
Но тъй като някои хора твърдят, че са „пристрастени към шоколада”, те може да решат, че най-доброто нещо, което трябва да направят, за да подкрепят цялостното си здраве, е да се откажат изобщо от него.
Ако сте от хората, които се отказват от шоколадовия си навик, вижте в галерията ни горе седем неща, които може да изпитате.
Диетоложка разби мита за видовете шоколад
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!