О ще малко и вече няма да можем да се радваме на голямо изобилие от тиквички, затова днес ви предлагаме още една рецепта с този полезен и достъпен зеленчук.
Борани с тиквички
- 2 тиквички
- 1 ч.ч. нахут
- 500 г говеждо или агнешко месо
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 0.5 ч.ч. зехтин
- 300 г цедено козе мляко
- 3 щипки сух джоджен
Начин на приготвяне:
Прецедете накиснатия от предишната вечер нахут. Сложете го в тенджера и го залейте с вода. Захлупете и варете на умерен огън до пълното му сваряване.
В друга тенджера сложете нарязаното на средно големи парчета месо, покрийте го с вода и захлупете. Варете на бавен огън до сваряване.
Обелете лука и го нарежете на едри парчета. Обелените скилидки чесън нарежете на тънки филийки. Запържете лука и чесъна, от всички страни, в тенджера с покрито със зехтин дъно. Добавете нарязаните на едри парчета небелени тиквички и ги запържете. Добавете няколко черпака от месния бульон и оставете тиквичките да омекнат на бавен огън.
Добавете прецедения сварен нахут и сварените парчета месо. Добавете соленото цедено кисело мляко и с бавно разбъркайте докато то се разтвори. Поръсете с 2 щипки джоджен и отново разбъркайте бавно.
Сервирайте борани с тиквички, поръсено с щипка сух джоджен.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!