П атладжаните са полезни, достъпни и все още в изобилие, единствената причина да ги подминавате остава съмнението какво да правите с тях. Днес ви предлагаме една лесна и бърза изпитана рецепта, с която няма как да сбъркате.
Как да готвим сполучливо с патладжани
- 1 бр. голям патладжан
- 1 с.л. тахан
- 1 скилидка чесън
- сок от ½ лимон
- ½ ч.л сол
- 3 с.л. зехтин
- 1 с.л. черен сусам/ микс семена
- 3 стръка магданоз
- пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
Патладжана се слага върху лист алуминиево фолио, надупчва се с нож или вилица, посолява се и се залива с малко зехтин. Завива се плътно с фолиото и се слага да се пече за 40 мин на 200 градуса.
Трябва добре да омекне.
След като се изпече, се изважда вътрешността и тя се прехвърля в кухненски робот или блендер. Може да използвате и обикновен пасатор. Смила се заедно с тахана, чесъна, лимона и солта. Трябва да се получи гъст крем.
Прехвърля се в купа за сервиране, добавя се черен сусам, пушен пипер, магданоз и малко зехтин. Поднесете с хляб или зеленчуци.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!