В егетарианският български специалитет миш-маш е признат за класика по света.
Това ястие, приготвено на тиган, има свои версии в много страни, а в Канада верига от ресторанти дори е запазила марката „Mish-Mash” за бърканите си яйца с чушки, кашкавал и салам.
Вкусна традиция от Армения: Люлe кебап
Всъщност произходът на словосъчетанието миш-маш е германски, като първоначално то се е отнасяло за зеленчуково пюре. Концепцията за бърканите пържени яйца със зеленчуци пък идва от Източна Азия. В България двете са се смесили в едно уникално ястие.
Рецепта от Австралия: Сьомга с авокадо върху багета
То се готви през лятото и есента, когато има пресни чушки. Вижте как във видеото от канала „Try This” на „Дойче веле” във VBOX7. Рецептата е за четири порции. Необходимите продукти са:
Лук - 2 глави
Домати - 12 броя
Чесън - 6 скилидки
Магданоз
Печени червени чушки - 4-6 броя
Яйца - 4 броя
Българско сирене - 280 гр.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!