Т рудно е да се надценят ползите от зелените зеленчуци за организма - те съдържат огромно количество витамини и микроелементи, които са от съществено значение за човека. В същото време зелените зеленчуци са функционални: могат да се добавят към почти всяко ястие.
Много хора обаче често се сблъскват с факта, че още няколко дни след закупуването зелените зеленчуци започват бързо да се развалят. За щастие, съществуват редица лесни за изпълнение трикове, за да избегнете това.
Буркани
Напълнете буркан със студена вода и поставете в него зелените листа "букет". Важно - преди да направите това, не е необходимо да изплаквате зеленината. Оставете буркана на стайна температура, изваждайте оттам зеленината по време на готвене, когато е необходимо, и едва тогава изплаквайте.
Сол
Изплакнете добре зелените листа и ги нарежете на ситно. След това ги поставете в стъклен буркан с плътно прилепващ капак и добавете сол в буркана (1 супена лъжица сол на 100 г зеленина). Изпратете буркана в хладилника и се наслаждавайте на пресни зеленчуци в продължение на един месец. Този вариант е идеален за тези, които често приготвят супи.
Пица върху пита с шунка и зеленина: бързо ястие, което ще се хареса на всички
Не забравяйте обаче, че копърът, магданозът и кориандърът губят полезните си свойства след три седмици съхранение.
Хавлиена кърпа
Всяка чиста кърпа ще свърши работа за това теглене, но най-добре е да използвате вафлена кърпа. Намокрете кърпата и я изстискайте добре, но се уверете, че тя остава леко влажна. Измийте зелените листа и ги увийте в кърпата. След това изпратете опаковката в хладилника. Това е всичко!
Фолио
Изплакнете добре зелените листа, подсушете ги върху хартиена кърпа и ги увийте в руло от фолио. Опитайте се да не притискате и да не притискате прекомерно зелките, вътре трябва да има известно пространство. След това извадете завивката в хладилника.
Замразяване
За да замразите зеленината, ще ви трябват само листата. Нарежете ги на ситно, подсушете ги добре, поставете ги във формички за лед, полейте ги с олио и ги изпратете във фризера. Можете да съхранявате зелените зеленчуци по този начин във формички или да ги прехвърлите в плътно затваряща се торбичка.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!