Л есно, бързо и много вкусно. Това бананово суфле е чудесна идея за десерт след вкусен обяд или вечеря. А ако сте решили да си поканите гости през уикенда, несъмнено ще ги впечатлите с вкуса.
Лесно и вкусно - как да приготвите сурово брауни
Необходими продукти:
масло
1 добре узрял банан
4 с.л. захар
1 шушулка ванилия
2 с.л. захар
1 жълтък
4 белтъка
пудра захар за поръсване
бита сметана
Начин на приготвяне:
- Намажете дъното и стените на 2 керамични формички за суфле с масло, като го нанасяте отдолу нагоре. Сипете по малко захар във всяка формичка и като въртите формичката, поръсете захарта по дъното и стените ѝ. Отстранете излишната захар.
- Обелете банана и го начупете на парчета в блендер. Добавете 1 с.л. захар, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и жълтъка. Разбийте до гладкост.
- Разбийте леко белтъците в голяма суха купа, с помощта на тел. След това добавете 3 с.л. захар постепенно, като биете белтъците. Разбийте до получаването на сняг. Добавете банановата смес и внимателно разбъркайте с помощта на шпатула, като се стараете да запазите въздуха в сместа.
- Напълнете формичките до горе и изравнете с помощта на палетен нож. Поставете ги в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 7-8 минути.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
Как да приготвите неустоими шоколадови трюфели
Сладко изкушение: Торта Дакоаз с горски плодове
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!