А ко сте се зарекли, че тази година ще издържите Коледния пост до край, или просто търсите нови оригинални идеи, с които да намалите консумацията на месо и млечни продукти, ето един вкусен и лесен начин да приготвите веган шкембе чорба - съвсем алтернативна на оригиналната.
- 250 г гъби кладница
- 250 г гъби кралска печурка
- 100 г кокосово масло
- 1 пълна с връх с.л. пушен червен пипер
- 4 скилидки чесън
- 1 л овесено мляко
- 100 мл ябълков оцет
- ½ ч. л. хрян
- лют червен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сложете тенджера на котлона и сипете кокосовото масло. Почистете и нарежете гъбите. Сложете ги в загрятата мазнина , за да започнат да се готвят. Добавете и ситно нарязания чесън. Задушете , докато започнат да освобождават водата и ароматите си. Добавете пушения червен пипер. Разбъркайте. Налейте вода, колкото да покрие гъбите.
Оставете сместа да заври под капак, за да стане вкусен гъбен бульон. Посолете.
Сипете млякото и отнемете съда от котлона. Отделно, за да направите кондиментите в купичка смесете настърган чесън, хрян и ябълков оцет, а в отделно съдче поднесете лютия пипер.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!