А мок Трей е камбоджанско национално ястие. То може да се яде с пиле и риба.
Амок означава процеса на готвенето на къри върху бананов лист на пара. Трей се превежда като "с риба".
Тази рецепта е четири порции:
ЧУШКИ КАМБИ - 4 БРОЯ
ГЪБИ - 600 ГР
АНАНАС - 8 РЕЗЕНЧЕТА
ЕСЕНЦИЯ ЛИМОНЕНА ТРЕВА - 8 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ
ЛИСТА ОТ КАФИРОВ ЛАЙМ - 12 БРОЯ
KАФИРОВ ЛАЙМ - 2 БРОЯ
ЧЕСЪН - 12 СКИЛИДКИ
ГАЛАНГАЛ - 2 РЕЗЕНЧЕТА
БЯЛА РИБА - 1 КГ
РИБЕН СОС - 4 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ
КОСОВО МЛЯКО - 600 МЛ
КЪКРИ НА КОТЛОНА ЗА 15 МИНУТИ
ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО - 4 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ.
Още интересни видеа вижте в канала на Vbox7 "Try this".
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!