Х апва Ви се нещо сладко? Искате да изгоните скуката и да запълните времето си? Защо не опитате да си приготвите сладкиш "Червено кадифе" с крем от малини и крем сирене?
Ето кои са необходимите продукти:
За малиновия крем:
- 150 г малиново пюре
- 80 г захар
- 1 яйце размер L
- 2 жълтъка
- 2 листа желатин
- 90 г безсолно масло
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
За блата:
- 150 г захар
- 75 г безсолно масло
- 1 яйце размер L
- 115 г брашно
- 2.5 г бакпулвер
- 2.5 г фина сол
- 15 г какао
- 125 г мътеница или рядко кисело мляко
- 2.5 г бял винен оцет
- 10 г течна червена боя за хранителни цели
Допълнително:
- 150 г крем сирене
- пресни малини
- пудра захар
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Начин на приготвяне:
За малиновия крем сипете пюрето от малини и захарта в тенджерка и ги оставете да се загреят. В купа разбийте яйцето и жълтъците. Темперирайте жълтъците като добавите малко от горещото малиново пюре към тях при непрекъснато разбъркване. Пресипете сместа в тенджерката и върнете на котлона. Бъркайте непрекъснато с помощта на тел, докато кремът не започне да се сгъстява. Дръпнете от огъня и добавете изстисканите, предварително накиснати за 10 минути в студена вода листа желатин и маслото. Разбийте с помощта на пасатор до гладкост. Покрийте крема с прозрачно фолио и поставете в хладилник за около 2 часа.
За блата разбийте маслото със стайна температура със захарта с помощта на миксер до пухкавост. Добавете яйцето и разбийте отново. Добавете брашното, какаото, бакпулвера и солта. Разбийте до хомогенност. Добавете мътеницата, оцета и червената боя. Разбийте до хомогенност.
Да се поглезим: Тартове с шоколадов мус
Изсипете сместа в правоъгълна тавичка, предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Разстелете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути. Оставете блата напълно да изстине.
Изрежете краищата на блата, а след това го разрежете на два еднакви правоъгълника. Нанесете крем сиренето на тънък слой върху единия блат. Захлупете с другия. Нарежете на еднакви квадратни парчета.
Разбъркайте изстиналия малинов крем и го пресипете в пош с гладък накрайник. Шприцовайте топка крем по средата на всяко квадратче "Червено кадифе". Украсете с прясна малина. Поръсете с тънък слой пудра захар по желание.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!