О бичате да си хапвате понички, но знаете, че класическият им вариант не е особено здравословен.
Тогава пробвайте да си приготвите следващата рецепта:
Необходими продукти
- 1/2 ч.ч. меко масло
- 1/4 ч.ч. разтопено кокосово масло
- 1/2 ч.ч. кокосова захар
- 2 яйца
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1/4 ч.л. сода бикарбонат
- 1/4 ч.л. бакпулвер
- 1/4 ч.л. морска сол
- 1 шушулка ванилия
- 3 ч.ч. пълнозърнесто брашно (или бадемово)
- 1 ч.ч. кокосово мляко
- 1/2 ч.ч. какао
- 2 с.л. кайенски пипер
- 1 ч.л. течен мед (или кленов сироп)
- 1 ч.ч. замразени горски плодове
- 1 замразен банан
- 1 с.л. кисело мляко
- 1 ч.л. чия
- 20 мл тъмен ром
Начин на приготвяне:
В купа смесете маслото, течното кокосово масло и захарта. Разбъркайте до пухкавост. Добавете яйцата и разбийте. След това добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, канелата и кокосовото мляко. Разбъркайте.
В друга купа смесете сухите съставки - брашното, содата бикарбонат, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре и оформете кладенче. В него изсипете течните съставки. Разбъркайте до хомогенност.
Намажете с кокосово масло вътрешността на формички за понички и разпределете сместа в тях. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15-20 минути.
За какаовата глазура разбъркайте какаото, меда или кленовия сироп, кайенския пипер и течното кокосово масло до гладкост.
За крема сипете в блендер киселото мляко, чията, замразените банан и горски плодове и рома. Смелете до гладкост.
Изстиналите понички разрежете на две по хоризонтал. Подредете всички половинки върху решетка и ги поръсете с какаова глазура. "Шапките" на поничките поръсете с кокосови стърготини и смляни на едро ядки шамфъстък. Върху долните половинки на поничките намажете крем. Съединете долната и горната част на всяка поничка.
Вкусна идея за обяд: Кюфтета по тайландски
Пастет от сланина - деликатес, който трябва да опитате
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!