П ортугалската кухня е разнообразна: рибните ястия доминират в крайбрежните райони, като месото е по-разпространено във вътрешността на страната.
Ястието Катаплана с морски дарове съчетава и двете. Приготвя се в традиционна медна тенджера.
Рецептата е за четири порции.
Свинско филе - 250 гр.
сол
пипер
Пюре от червени чушки - 1 супена лъжица
Лук - 2 глави
Чесън - 5 скилитки
Домати - 200 гр.
Бяло вино - 100 мл.
Дафинови листа
Шунка - 100 гр.
Зелени пиперки - 2 броя
Картофи - 200 гр.
Доматено пюре - 1 супена лъжица
мащерка - 2-3 клончета
Бяло вино - 200 мл
Скариди - 200 гр
Миди - 300 гр
Кориандър
Още интересни видеа вижте в канала на Vbox7 Try This.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!