П илешкото месо често присъства на масата ни. В същото време много потребители са предпазливи към закупените от магазините продукти, тъй като смятат, че те могат да съдържат опасни антибиотици и хормони на растежа. Експерти разкриват как да успешно премахнем нежеланите вещества от пилето.
Как да премахнете антибиотиците от закупено птиче месо у дома
Накисване на месо
Преди да приготвите пилето, можете да го накиснете във вода за няколко часа. В този случай водата ще "издърпа" вредните вещества от месото. За да подсилите ефекта, можете да добавите сол или лимонов сок към водата.
Варене с вторичен бульон
За да почистите месото от вредни вещества, можете да го приготвите във вторичен бульон. След първото завиране пилето се вари в бульона за 10 минути, след което се отцежда, а месото продължава да се вари в чиста вода. Този метод помага да се сведе до минимум съдържанието на „добавки“ в готовото ястие.
Печене вместо пържене
Печенето на месо при високи температури помага за отстраняването на вредните примеси. Преди това трябва да премахнете кожата и мазнините от трупа, които най-много абсорбират антибиотици и други вредни вещества.
Измиване на пилето
За да премахнете някои от повърхностните антибиотици, е необходимо да изплакнете обилно под течаща вода.
Добре сготвено
Друг метод за почистване доброто сваряване на пилето.
Избягвайте прегряване
Когато готвите птиче месо, е важно да избягвате прегряване, тъй като това може само да увеличи съдържанието на вредни вещества. Готвенето трябва да става на средна температура, съобщава Rsute.ru.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!