А ко тази година искате да разнообразите празника на влюбените и да направите лакомства във формата на сърце за любимия си човек, тази рецепта е толкова лесна, а любимият ви ще бъде сериозно впечатлен.
Можете да проявите креативност по отношение на гарнитурите и дори да използвате малко хранителна боя, за да направите палачинките със сърце в розово. Те са още по-вкусни, ако ги поднесете в леглото, заедно с дузина рози и кутия шоколадови бонбони...
Продукти:
- Брашно (240 г)
- Прясно мляко (240 мл)
- 2 с.л. захар
- 3 с.л. масло, разтопено и леко охладено (1 с.л. за намазване)
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 голямо яйце, леко разбито
Приготвяне:
- Загрейте тиган на средно висока температура. Смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта в купа. След това добавете яйцето, млякото и двете супени лъжици разтопено масло и разбийте до пълното им съединяване. Не е страшно, ако в тестото има няколко малки бучки.
- Напръскайте тигана с няколко капки вода. Ако водата отскача и пръска - тя е достатъчно гореща, за да се използва. С хартия намажете тигана с 1/2 чаена лъжичка масло, след което избършете излишното.
- Напълнете сладкарска торбичка с тесто. Завъртете края на торбичката. След това изпишете сърцевидни форми, като очертаете буквата V в центъра и заоблите двата края.
- Когато палачинките имат мехурчета отгоре и са леко сухи по краищата, е време да ги обърнете. Печете, докато долната част стане златиста, и повторете, докато получите купчина вкусни сърца, готови да бъдат намазани с шоколад или сладко.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!