Ч аною, Садо или Оча - така се нарича японската чаена церемония. Целта ѝ е да се създаде спокойна атмосфера на общуване между домакина и гостите му.
Може да се каже, че ритуалът е хореографски подреден. Японският зелен чай, наречен Матча се сервира с традиционни японски сладки, които балансират тръпчивия вкус на чая. Цялото внимание е съсредоточено върху плавните движения на приготвянето, което е истинско художествено забавление.
Церемонията е уникална за Япония. Сервирането на прахообразния чай е изкуство, което е вдъхновено от простотата на дизайна, усещането за чистота и компанията на приятели.
Защо в Япония на чаената церемония се придава толкова важно значение?
Гледайте новия епизод на "Без багаж" тази неделя от 13 ч. по DIEMA.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!