Е то как да си приготвите вкусна торта Наполеон, с която ще угодите на себе си, близки и гости.
Продукти:
- Бутер тесто - 500гр.
- Мляко - 200 мл.
- Захар - 50гр.
- Ванилова захар - 1 ч.л.
- Нишесте - 2 с.л. л.
- Яйца - 3 бр.
- Слънчогледово олио- 1 супена лъжица. л. за намазване на тавата за печене
- Горски плодове на вкус
Приготвяне:
- Размразете тестото, нарежете го на 3 или 4 еднакви правоъгълника.
- Сложете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна, печете в намазнена тава за 15-20 минути до златисто
- Натрошете един от блатовете: това ще бъде топингът за тортата.
- В тенджера или касерола смесете захарта, ваниловата захар, нишестето и яйцата, разбъркайте. Налива се млякото, разбърква се и се вари на умерен огън. Намалете топлината и оставете да къкри, като разбърквате, докато се сгъсти.
- Покрийте крема със стреч фолио и оставете да изстине.
- Нарежете плодовете по желание, но можете да ги добавите цели.
- Сглобете тортата: намажете блат с крем, наредете плодовете, покрийте с втория блат и намажете горната част с останалия крем, поръсете с натрошения блат и украсете с горски плодове. Поставете тортата в хладилника и я оставете да престои, докато блатовете се напоят добре.
Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!