Х ранителните и вкусни ястия от индийската кухня представляват сложна смесица от култури, събрали се по време на колонизацията.
Основните използвани съставки са ориз, атта (вид пшенично брашно) и бобови растения.
Освен това има много традиционни подправки от района, като къри, шафран, черен синап, кардамон, куркума , кимион, джинджифил и кориандър.
Вижте в нашата ГАЛЕРИЯ едни от най-вкусните и питателни индийски ястия:
Още от автора:
Десет мита за консумацията на сол, които ще ви изненадат
Как да готвим без глутен: Основни съвети и 5 насоки
Като в Италия: 3 рецепти със сирене Бурата
Защо е важно да приемаме достатъчно протеин за деня
Как да се справим с прилошаването през горещите летни дни
Как да водим минималистичен начин на живот: 7 полезни съвета
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!