Kакво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи.
Днес ви предлагаме да промените представите си за готвене за минути с 24Kitchen и следващата рецепта за Конкильони с пиле и сирена
Необходими продукти
250 г паста конкилиони
1/2 пиле
2 скилидки чесън
150 мл течна животинска сметана
100 г синьо сирене
50-100 г пармезан
100 г спанак
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
За соса
600 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
2 с.л. краве масло
1 щипка индийско орехче
сол на вкус
рукола за сервиране
Начин на приготвяне
Сварете пилето до готовност. Почистете от кожата и костите. Нарежете на кубчета. Сварете пастата според указанието на опаковката. Охладете под течаща студена вода и хубаво отцедете.
За пълнежа в масло запържете за кратко накълцания чесън. Прибавете спанака, свареното пиле, сирената, сметаната, сол и пипер на вкус. Гответе докато се сгъсти.
Напълнете конкилионите със сместа.
За бешамела в касерола загрейте масло, запържете в него брашното до златисто, тогава налейте млякото и бъркайте, докато се сгъсти. Овкусете със сол и индийско орехче и дръпнете от котлона.
На дъното на тава сложете от бешамела, подредете пълнените миди, сложете върху всяка по малко бешамел, по желание поръсете с настърган пармезан.
Запечете ястието в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути. Сервирайте с рукола.
Съвет: Бульонът от варенето на пилето прецедете и съхранявайте във фризер.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
За още вкусни рецепти последвайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!