К ъде е удоволствието от живота, ако от време на време не си угаждаме? С нещо сладко! Ако и вие сте любители на домашно приготвената храна или просто искате да зарадвате семейството си в края на работната седмица, предлагаме ви да опитате нашето петъчно изкушение.
Шоколадово брауни с орехи
Необходими продукти
150 г шоколад (55% какао)
110 г безсолно масло
3 яйца размер L
110 г захар
45 г брашно
30 г какао
3 г сода бикарбонат
70 г орехи пекан
100 г течна сметана (35% масленост)
20 г пудра захар
Начин на приготвяне
- В купа сложете начупения или нарязания шоколад и маслото. Поставете в микровълнова фурна (на 800 W) за 1 минута и 30 секунди. Извадете и разбъркайте енергично до получаване на гладка смес.
- В голяма купа разбийте яйцата с помощта на тел и добавете захарта малко по малко. Добавете изстиналата шоколадова смес и разбъркайте до хомогенност.
- Пресейте брашното, какаото и содата върху лист хартия за печене.
- Добавете сухите съставки малко по малко към сместа. Разбъркайте до хомогенност. Нарежете на едро орехите ги добавете в сместа. Разбъркайте.
- Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене квадратна тава. Разпределете сместа равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути. Оставете сладкиша да изстине за няколко минути. След това го извадете и го охладете напълно като го поставите върху решетка.
- Нарежете браунито на 16 еднакви квадратни парчета. Поднесете браунито с разбита сметана с пудра захар до 3/4 плътност.
Във видеото горе вижте как да си приготвите шоколадовото брауни.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!