К ралицата на лятото, динята, е любимият плод на мнозина през топлите месеци, а сезонът й е много кратък, така че трябва да се възползваме максимално от нея.
По-долу ще видите рецепта за един много необичаен десерт, кремообразен, освежаващ и лек чийзкейк с диня, който крещи: Лято!
Продукти:
За основата:
350 г маслени бисквити
150 г масло
100 мл мляко
За крема:
250 г маскарпоне
100 г крема сирене
400 мл сметана за разбиване
Сок от половин лимон
Пудра захар по желание
3-4 резана диня, нарязана на кубчета
4 супени лъжици захар
ванилова захар
желатин
Приготвяне:
- Разтопете маслото, добавете смлените бисквити и млякото, разбъркайте всичко добре и го притиснете във формата.
- Към сиренето маскарпоне добавете крема сиренето, сметаната и пудрата захар и разбъркайте до кремообразна текстура. Добавете лимонов сок и разбъркайте за кратко.
- Изсипете крема върху бисквитената основа и приберете в хладилника.
- Отстранете семките на дините и ги нарежете на по-малки кубчета. Добавете захарта и ваниловата захар и предварително блендирайте динята.
- Пригответе желатина според инструкциите на торбичката. Сложете динята на огъня, след това добавете желатина, загрейте за минута-две.
- Сваля се от огъня, охлажда се и се залива с крема сиренето.
- Украсете по желание и оставете в хладилник за поне четири часа преди сервиране.
Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!