М ожете да получите тънка талия без строги диети, ако добавите към храненето си вкусни, леки и здравословни салати. Те ще ви помогнат да се тонизирате, ще ви заредят с енергия и ще зарадват вкусовите ви рецептори.
Краставица, репичка и зелена салата

Тази салата е „лесна“ за стомаха, богата е на вода и витамини и е нискокалорична.
Продукти:
- пресни краставици
- репички
- зелен лук, копър, магданоз
- 2% кисело мляко или кефир (вместо майонеза)
- сол, черен пипер
Салата "Четка".

Нарича се още детокс от цвекло.
Продукти:
- сурови моркови и цвекло
- кисело зеле или прясно
- зеле
- лимонов сок
- зехтин (1 ч.л.)
Ползи за организма: стимулира храносмилането, прочиства червата и намалява подуването.
Салата от броколи и спанак

Продукти:
- варени или задушени броколи
- пресен спанак
- чери домати
- ленено или сусамово семе
- зехтин + лимонов сок
Тази салата е източник на фибри, антиоксиданти и желязо.
Салата от зеле, ябълка и моркови

Продукти:
- бяло зеле
- настърган морков
- настъргана ябълка
- малко лимонов сок
- 1 ч.ч. масла (ленено или маслиново)
Предимствата са, че тази салата стимулира добре метаболизма.
Салата от авокадо и краставици

Продукти:
- авокадо (1/2)
- краставица
- рукола или маруля
- лимонов сок
- семена (тиквени, ленени)
Салатата съдържа здравословни мазнини и хлорофил и е чудесен източник на енергия и засищане, без да вреди на фигурата.
- Какви храни да избягваме при отслабване
Сладки напитки
Подсладените напитки, като сода, са с високо съдържание на калории и захар. Те са тясно свързани с наддаването на тегло и могат да повлияят негативно на здравето, ако се консумират неконтролируемо.
Тези течни калории се натрупват бързо и не задоволяват глада. Дори плодовите сокове могат да бъдат проблематични поради високото си съдържание на захар.
Пържени ястия
Най-добре е да избягвате пържени картофи, пържено пиле и други любими мазни храни. Те обикновено са с високо съдържание на калории и нездравословни мазнини и допринасят за наддаване на тегло и други здравословни проблеми.
Пържените картофи са не само с много калории и мазнини, но също така са свързани с наддаване на тегло и затлъстяване.
Червено месо
Мазните парчета червено месо и пържените храни са с високо съдържание на наситени мазнини и калории, което затруднява отслабването. Проучванията са открили връзка между консумацията на месо и наддаването на тегло.