Н е всеки е роден, за да бъде топ кулинар, още повече пък да участва в едно от най-добрите предавания за готвачи - Hell's Kitchen.
Втори сезон на предаването ще предложи на зрителите още по-добро шоу от миналата година.
Какви качества са необходими, за да бъдете част от подобно изживяване?
Не, не си мислете, че трябва да бъдете само и единствено добри кулинари.
Има много любители, които се справят повече от добре в кухнята, но топ готвачите се отличават с безупречност към всеки детайл и абсолютна бързина. От приемането на поръчката, до нейното издаване (това време не трябва да бъде повече от 14 минути), всичко трябва да бъде изпипано.
В петзвездните ресторанти нито едно ястие не може да бъде сервирано, без главният готвач да го одобри.
"Готвенето е 50% дисциплина, 45% работа и 5% талант, така че се базираме на дисциплината", споделя Ангелов.
ВИЖТЕ СНИМКИ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ГАЛЕРИЯТА
Не си мислете, че тук има "втори дубъл".
В Hell's Kitchen всичко се случва в един момент.
Шеф Ангелов следи всеки участник в двата отбора. Никой не може да издаде нещо, което не е добре приготвено.
В кухнята на шеф Виктор Ангелов тези базисни правила са напълно задължителни за участниците.
От своя страна готвачите в кухнята на Ангелов масово не понасят критика, но всички единодушно определят шеф Ангелов като “най-великият”.
Всички участници имат завиден професионален опит като готвачи в престижни заведения в България и по света, като един от тях е готвил персонално за Джордж Буш и фамилията му, друг е работил рамо до рамо с Гордън Рамзи. Биографиите на участниците служат на шеф Ангелов само като информация, те не са базата, върху която ще ги съди.
“За да останеш в Кухнята на Ада е необходима желязна дисциплина, организация и воля. На този етап виждам, че на участниците им трябват още доста тренировки, за да съм доволен“, споделя шеф Ангелов впечатленията си. “Нито едно ястие, което не отговаря на стандартите на петзвезден ресторант, няма да излезе от моята кухня и да бъде сервирано на гостите” – категорично заявява водещият на най-горещото кулинарно предаване .
До момента най-големи трудности на шефовете създава Авокадо-сьомга рулото, поднесено с домашна срирача майонеза, микрокълнове и глазирана цикория. Заложените капани са, както технически, така и артистични. Предизвикателство е и Rib Eye стек с качамак, аспеpжи и горчица сос, където уловката е формата на стека и аспержите на фурна, вместо по-познатите методи на приготвянето им, каквита са сотирането и бланширането.
Сезонът определено ще е драматичен, наситен с обрати и битки на характери, а работата на шеф Ангелов да създаде сплотени екипи с изявени лидери никак няма да е лесна.
100% от участниците определят шеф Ангелов като страхотен, изпълва ги с респект и желание да научат нещо от него. Именно неговата личност е и основният им мотив да влязат в Кухнята на Ада.
Новото меню крие изненади, които ще помогнат на звездния готвач да оцени реалните умения и качества на младите готвачи.
"Нивото на кулинарната подготовка на участниците този сезон е много по-висока от първия. Имаме участник, който е работил в мишленски ресторант и такъв, който е готвил за семейство Буш", разкри Антоний Мангов, директор "Програма" в Нова Броудкастинг Груп.
Кулинарните двубои започват на 26 февруари от 21.00 ч. по NOVA.
Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на FB страницата на предаването.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!