Beef Tapa (Говеждо) е класическо ястие във Филипините.
Специалното при това ястие, което често се сервира на закуска, е маринатата от месото. Тази рецепта е за четирима души.
- Чушка – камби, 2 броя
- Моркови - 2 броя
- Дребни тиквички - 1 брой
- Патладжан - 1 брой
- Соев сос - 2 чаени чаши
- Кетчуп - 4 супени лъжици
- Захар - 2 супени лъжици
- Мед - 2 супени лъжици
- Сусамово олио - 2 супени лъжици
- Семена от Анато (Bixa orellana) - 4 супени лъжици
- Говеждо месо - 600 гр
Сместа стои в марината 2 дни
- Яйца - 2 броя
- Ароматен ориз - 4 чаени чаши
Повече вижте във видеото горе.
Добър апетит!
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!