Н езависимо дали е под формата на печено, в тортила, във вкусен сос с паста или картофено пюре, или в здравословен вариант с ориз – пилешките гърди са обяд, с който няма как да сбъркате.
Приготвянето на това пиле отнема не повече от 15 минути, фурната върши основната работа, а на вас остава само да се насладите на невероятния вкус.
Продукти:
Пилешки гърди, две половини
50 г пресен спанак
50 г сирене рикота
100 г настъргана гауда
Сол, черен пипер, чесън на прах
Зехтин
Приготвяне:
- Задушете ситно нарязан спанак в малко зехтин. След три минути добавете сиренето рикота и подправките. Оставете сместа малко да се охлади.
- Нарежете прорези на около един сантиметър една от друга по дължината на цялата половина на пилешките гърди, като внимавате да не прорежете цялото месо. За да улесните разрязването на пилето, можете да го поставите между две дървени дръжки и да режете, докато ножът опре дръжката, така че дъното на пилето да остане цяло.
- Подредете нарязаното пиле върху лист за печене, застлан с хартия за печене, след което добавете сместа от рикота и спанак към всяка ямка.
- Намазват се със зехтин, покриват се обилно с настърган кашкавал и се пекат около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
- Сервирайте топло с любимата си гарнитура.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!