К улинарен идол, състезател в триатлона Ironman и телевизионна звезда, която на всичкото отгоре обикаля света и се впуска в приключения от Перу до Хаваи и от Аляска до Нова Зеландия, срещайки се със стотици хора и техните кулинарни традиции и особености. Сигурно вече сте се сетили, че описваме световноизвестния Гордън Рамзи, който съвсем отскоро ще може да добави към „скромната“ си биография и главната роля в нова и адски вълнуваща поредица.
„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ стартира на 24 август, от 21:55 часа, по National Geographic, а в него готвачът, носител на няколко звезди „Мишлен”, поема - на ново вълнуващо околосветско приключение.
В поредицата, която ще можем да следим всяка седмица, ще станем свидетели на подвизи и изпълнения, в които едва ли бихме участвали лично. Следвайки приключенията на Рамзи през долини, гори и океани, ще се срещаме с местни хора от някои от най-екзотичните кътчета по света, ще се докоснем до културата им, ще научим повече за кухнята им и ще открием деликатеси, които дори не сме си и въобразявали, че съществуват.
Гордън Рамзи ще събира съставки и ще ги оформя в ястия, които ще го вдъхновяват да създава изцяло нова рецепта за всяка култура, с която се среща. В края на всеки епизод Рамзи пък ще застава рамо до рамо с местна кулинарна легенда, за да тества новопридобитите си умения, подготвяйки пиршество за местните хора.
Сред приключенията на готвача, които са не само кулинарни, ни очаква преход през гъста джунгла в Лаос, където ще видим с очите си как се набавят яйца от мравки тъкачи, как се практикува гмуркане в опасни води на лов за охлюви и как се улавят гигантски водни буболечки (това е един от епизодите, в които ще се радваме особено много, че само го гледаме по телевизията).
Но това не е всичко – ако ви се струва, че дотук липсва лов на змиорки с голи ръце, бъдете спокойни – ще има много змиорки, при това Рамзи ще ги лови посредством традиционна маорска техники. На Мауи пък ще събираме (Рамзи, де, но и ние с него) най-смъртоносния улов, а за целта ще бъдат използвани единствено... саморъчни приспособления.
За любителите на адреналина е епизодът, в който Рамзи катери отвесна скална стена по време на снежна буря с местен ловец, за да събере традиционни билки в Аляска (което е само една идея по-вълнуващо от събирането на мащерка по Еньовден), а за успокояване на страстите ще последваме готвача в Мароко, където той ще се среща с местни гъбари, но едва след като се е спуснал по бушуващ водопад, за да стигне до тях.
И за да пресечем опасенията, че може да изпаднете в скука и монотонност след водопада в Мароко, веднага разкриваме, че след това ще отскочим до Перу, за да потърсим малко кактусови червеи!
Сериалът ще се излъчва в 172 страни, на 43 езика, а за да са всички спокойни, че приключенията с Рамзи няма да свършат прекалено бързо, още преди премиерата на поредицата вече е поръчано създаването на нови епизоди. Така че, вадете пуканките (вярно, не са като печените мравки, но стават) и сядайте пред телевизорите на 24 август, от 21:55 часа, защото поредицата „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ пристига с гръм и трясък по National Geographic, и, честно казано, не е редно да я изпускате!
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!