Н ай-оспорваното кулинарно състезание за професионални готвачи Hell’s Kitchen България навлезе в своята решаваща фаза. Миналата седмица готвачите на шеф Виктор Ангелов се бориха за най-голямото отличие в Кухнята на Ада – черните куртки.
Гергана обаче не успя за грабне своя черен пагон и напусна състезанието за наградата от 100 хиляди лева и титлата "Най-добрият професионален готвач на България за 2020 г."
Гергана беше запомнящ се участник в третия сезон на формата със своя огромен хъс за победа. Тя е на 30 години от гр. София, готвач, който обича да импровизира в кухнята и смята, че ѝ се получава. Казва, че има добро чувство за хумор и бърза реакция, а и не се отказва лесно. Най-голямата й кулинарна мечта е да стане шеф сладкар и да има собствена пекарна.
Ето какво сподели Гергана за своето участие в Hell’s Kitchen България.
Как ще опишете участието си в Hell’s Kitchen България?
"Кухнята на Ада" е едно неповторимо усещане, което със сигурност се случва веднъж в живота и не може да се сравни с нищо друго! Там преминаваш през всички възможни емоции – щастие, смях, сълзи. Едно изключително забавно пътешествие, носещо със себе си нови приятелства, прекрасни спомени, опит и най-вече желание за покоряване на нови върхове.
Съжалявате ли, че излязохте?
Абсолютно не! Щастлива съм, че успях да стигна толкова напред и преборих доста силни конкуренти. Доказах не само на себе си, а и на другите, че когато си целеустремен в нещо и го преследваш упорито, нищо не може да те спре. Рано или късно, всички излизаме от "Кухнята на Ада", важното е да бъдеш себе си и да се наслаждаваш на всеки един миг, прекаран там, било то добър или лош.
Кой е най-ценният урок, който научихте от шеф Ангелов?
Никога не трябва да спираш да вярваш в себе си и да преследваш това, което истински желаеш, защото рано или късно то се случва! Увереност, непримиримост и дисциплина, винаги водят до успех!
Бихте ли променили нещо в участието си, ако можехте да върнете времето назад?
Не бих променила нищо. Бях себе си на 100%, раздавах се до последно, както в отборните битки, така и в индивидуалните игри и не съжалявам за абсолютно нищо по време на участието си!
Какво Ви мотивира да се запишете за участие в Hell's Kitchen България?
Всъщност, най-интересното е, че участието ми в Hell`s Kitchen България беше изключителна изненада и за мен самата
Когато имаш по-авантюристично настроено семейство, можеш да очакваш всичко, дори да те запишат в кулинарно състезание!
Но да не забравяме, че няма нищо случайно и всяко нещо се случва с причина!
Кой момент ви беше най-труден?
Не бих казала, че имах трудни моменти, но може би трудна ми беше липсата на комуникация с близките ми хора и кучето ми Кая.
Точно тогава, когато си в изолация, се усещат онези малки неща, които пропускаме да забележим понякога в ежедневието си - да поговориш със сестра си, да се зарадваш на щастливата муцунка на кучето си, да прекараш пълноценно свободното си време с приятели.
С какви емоции напуснахте предаването?
Само и единствено с прекрасни емоции.
Имаше два лагера в Кухнята на Ада – на младите и на опитните. Имаше ли конфликт на поколенията и защо, според вас?
По-скоро имаше различни възприятия върху това кой как изглежда и какъв е всъщност като човек, а не наличие на два лагера. В началото, по-младите бяхме подценявани от по-опитните в кухнята, но с времето доказахме, че се справяме понякога и доста по-добре от тях. Всеки човек има силни и слаби страни, но никога не трябва да подценява човекът срещу себе си, защото винаги има какво още да научиш.
Принцеса или тарторът в Кухнята на Ада?
Тартор в тяло на принцеса. Шегувам се. Не бих се определила нито като принцеса, нито като тартор.
Смятате ли, че в жените в кухнята имат повече място отколкото мъжете?
Без значение, млад или по-опитен, мъж или жена, ако човек влага сърце и емоция, в това което прави, то неминуемо има място в кухнята. Готвенето е любов!
Добрият външен вид тайно оръжие ли е в кухнята или по-скоро пречи?
Не смятам, че външният вид е оръжие в кухнята, но не смятам, че и пречи. Няма нищо лошо, човек да държи на това как изглежда.
Всеки един човек, е редно да се грижи както за външния си вид, така и за вътрешното си състояние. Ако си хубав отвътре – хубав си и отвън!
Има ли нещо, което не успяхте да покажете в шоуто?
В "Кухнята на Ада" няма как да покажеш изцяло всичките си качества, но лично аз, дадох всичко от себе си и като човек, без никакъв опит в кухнята, се справих страхотно!
Коя е думата, която описва най-точно преживяното в Hell’s Kitchen България?
Личностно пътешествие.
Какви качества трябва да притежава победителят в Hell’s Kitchen и кой е вашият фаворит?
Да бъде уверен, целеустремен, ерудиран, иновативен, честен, да отстоява себе си, да умее да получава и да дава опит, да бъде лидер и не на последно място да обича това, което прави! Имам фаворит и то не само един, това са Наско и Реджи.
Стискам палци и на двамата!
Гледайте Hell’s Kitchen България - всеки вторник, сряда и четвъртък от 21:00 по NOVA.
Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на FB страницата на предаването.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!