П о-малко от месец остава до края на оспорваното кулинарно състезание Hell’s Kitchen България и да се борят за голямата награда от 100 хиляди лева останаха петима от участниците. В решаващия епизод на шоуто от миналата седмица с мечтата да спечели топ състезанието се размина Георги. Готвачът от Бургас беше сериозна конкуренция и претендент за победа, но пропиля множеството си шансове дадени му от шеф Ангелов от началото на шоуто. Накрая куп грешки и една драма с приготвянето на френски омлет му изиграха лоша шега. Шеф Виктор Ангелов взе трудно решение, но се раздели с Георги окончателно.
Георги е на 31 г. от гр. Бургас. Израснал без родители, занимава се с готвене от 12 годишен и определя кухнята като свой дом. Изминал е дълъг път от интерната в Бургас до един от най-елитните хотели от веригата Джумейра в Лондон, където работи на позицията шеф де парти. Готвил е за Джейсън Стейтъм, Вин Дизел, футболният отбор на Манчестър Юнайтед. Обича да експериментира в кухнята. Мечтае за собствен ресторант за българска кухня и да предава знанията си на другите. Ето какво още сподели за емоциите в Hell’s Kitchen България и за своето участие в интервю за Vesti.bg:
- Как ще опишете участието си в "Кухнята на Ада"?
- Участието ми в Hell’s Kitchen България е едно незабравимо преживяване за мен. Просто е неописуемо.
- Съжалявате ли, че не успяхте да стигнете до финала?„
- Никак не съжалявам, че не стигнах до финал, защото за мен, това че участвах в Hell’s Kitchen всъщност беше голяма победа. Научих страшно много както за себе си, така и за кухнята.
- Какво е усещането все пак да си носител на черна куртка?
- Да си носител на черна куртка е признание и огромна чест, но преди всичко и голяма отговорност.
- Кой е най-ценният урок, който научихте от шеф Ангелов?
- Най-ценното, което научих от шеф Ангелов беше, че трябва да отстоявам позицията си, да бъда себе си, да съм дисциплиниран и да успявам да предавам на колегите си духът и страстта към готвенето.
- Бихте ли променили нещо в участието си, ако можехте да върнете времето назад?
- Не, не мисля.
- Какво Ви мотивира да се запишете за участие в Hell's Kitchen България?
- Всъщност ме записа приятел, с кого сме израснали заедно.
- Кой момент ви беше най-труден?
- Най-трудни ми бяха моментите когато не успявах да печеля точки за отбора и когато един от участниците ме обиждаше на етническа основа.
- С какви емоции напуснахте предаването?
- Положителни емоции и много топли чувства.
- Има ли нещо, което не успяхте да покажете в шоуто?
- Има. Не успях да изявя себе си в лидерска позиция и да покажа повече от себе си.
- Коя е думата, която описва най-точно преживяното в Hell’s Kitchen България?
- Какво друго може да опише Hell’s Kitchen, ако не думата АД! (смее се)
- Какви качества трябва да притежава победителят в Hell’s Kitchen България и кой е вашият фаворит?
- Аз мисля, че победителят трябва да има сърце за тази професия..... И още - хъс, умения, знания, опит и голяма всеотдайност!
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!