Г аля Маринова е топ готвачът, който напусна Hell’s Kitchen България на крачка преди финалния двубой.
Тя беше кралицата в Кухнята на Ада, която продължи да представлява жените в състезанието до топ 4 на най-способните готвачи в третия сезон на Hell’s Kitchen България.
Началната учителка от Плевен успя да се превърне в любимка на шеф Виктор Ангелов, показвайки огромно желание да учи и да се развива в професионалното готварство.
По време на участието си в Hell’s Kitchen България именно Галя извървя най-дълъг път и изкачи най-много стъпала, усвоявайки толкова знания в кухнята, колкото много готвачи не могат да усвоят за цял живот.
Галя е на 28 години от Плевен, Галя Маринова. Готвач в Царево през лятото, а през зимата начален учител в с. Гулянци. Определя себе си като комуникативна, лъчезарна, но и директна. Мечтае да ръководи собствена кухня като шеф готвач.
Как описа Галя участието си в "Кухнята на Ада", топ готвачът разказа в интервю за Vesti.bg:
"Участието ми беше букет от емоции, които се преливаха всеки ден. В подобен формат научаваш не само тънкостите в занаята, но и неща за себе си и качества, които не си и подозирал, че притежаваш".
Почти стигнахте до финала? Съжалявате ли, че не успяхте да стигнете до финала?
"Няма как да излъжа, че на крачка от финала, не съжалявам (смее се) Колкото по-напред стигах, толкова растеше и самоувереността ми и надеждата, но ясно си давам сметка, че финалът е място за най-добрите професионални готвачи".
Кой е най-ценният урок, който научихте от шеф Ангелов?
"Научих много неща, но ако трябва да визирам урок, свързан с кулинарството, то той би бил, че едно ястие трябва да насити и душата! В чисто човешки аспект, научих, че всичко трябва да се прави с любов и отдаденост, както и да оставяш късче от себе си!"
Какво се промени за началната учителка Галя след участието й в Hell's Kitchen България?
"Животът ми не претърпя особена промяна, определено станах разпознаваема, но ритъма му е същия, както и преди участието ми. Тук може би роля играе и ситуацията в цялата държава в момента, от една изолация, се оказах в друга."
И сега кое ще бъде приоритетът – началното училище или кухнята?
"За мен да съм учител не е просто професия, а призвание! Това винаги ще тече в кръвта ми, но и осъзнах как силно може да бие сърцето ми, когато се раздавам в истинска професионална кухня. Ще видим съдбата какво ще ми предложи, но каквото и да е то, основният компас ще е сърцето!"
Бихте ли променили нещо в участието си, ако можехте да върнете времето назад?
"Твърдо вярвам, че всяко нещо се случва с причина, било тя добра или лоша. Не съм човек, който мисли за миналото, бях себе си и не изневерих на принципите си, така че не бих променила нищо."
Какво Ви мотивира да се запишете за участие в Hell's Kitchen България?
"Моите приятели и семейството ми. Всъщност всичко се случи като на шега, която се оказа най-прекрасната в живота ми!"
Кой момент ви беше най-труден?
"Имах много трудни моменти, не мога да се спра на един конкретен. Може би към края на моето участие, когато всеки играеше за себе си и нервите на всички ни бяха опънати до краен предел, а моята чест беше поставена под въпрос. Това за мен беше преломен момент, защото аз съм човек на честта и това определено ме нарани, тогава бях готова да си тръгна, но събрах сили и реших да се боря!"
С какви емоции напуснахте предаването?
"На първо място тъга. Бях свикнала с ежедневието ми в Кухнята на Ада и хората около мен, тогава те бяха моето семейство. Въпреки това ми олекна, когато излязох, липсваха ми близките ми, приятелите ми, учениците."
Промени ли Ви участието?
"Определено ме направи по-самоуверена и борбена."
Имаше два лагера в Кухнята на Ада – на младите и на опитните. Имаше ли конфликт на поколенията и защо, според вас?
"Конфликт на поколенията определено имаше, но това се среща всеки ден в ежедневието, а в една изолирана среда, каквато беше нашата, това се усещаше още по-осезаемо. Според мен всичко идва от различния начин на мислене и възпитание на поколенията. Ние младите все бързаме, все гледаме да се докажем, понякога трудно търпим критика, а по-възрастните не харесват това у нас."
Има ли нещо, което не успяхте да покажете в шоуто?
"Със сигурност има много такива неща, но може би едно от тях беше, че аз мога да бъда истински лидер."
Коя е думата, която описва най-точно преживяното в Hell’s Kitchen България?
"Израстване! Израстване в кухнята, израстване като човек и личност."
Какви качества трябва да притежава победителят в Hell’s Kitchen и кой е вашият фаворит?
"Победителят трябва да е комплексен играч. Казвам играч, защото в крайна сметка това беше и игра на стратегии, не само на умения. Той трябва да е завършен готвач, да е попил много от опита на шеф Ангелов, да умее да се учи, да е дисциплиниран, но и да създава свои собствени правила в кухнята. Трябва да е лидер, но справедлив такъв. Не бих казала, че имам фаворит, симпатизирам на всички на финала, с времето станахме близки. Много исках Недялка да е на финал."
Имате ли тайна подправка за ястие, която го прави уникално? (Ако не, можете ли да споделите рецепта за ястие, което става бързо и вкусно)
"Да, индийско орехче."
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!