Forbes Adria представя жени, които променят света
Източник: istockphoto
1

Т е са умни, очарователни, иновативни и променят средата. Те са жени, които всеки ден преодоляват бариерите и вдъхновяват с историите си.

И в тяхна чест Forbes Adria, част от United Media, организира първото си регионално събитие - Power Women’s Summit, което ще се проведе на 4 септември в Белград.

Това събитие ще събере необикновени жени от различни индустрии: бизнес, здравеопазване, мода, маркетинг, спорт.

Източник: Forbes Adria

По време на него ще бъдат обсъдени темите за предприемачеството и ролята на жените, но и ще бъдат представени успешни жени, които са изградили кариери на най-високо ниво в чужбина. Аудиторията ще се срещне с онези, които не се страхуват да нарушат правилата, а сред темите ще бъдат засегнати още здравето, автентичността и как жените в бизнеса оформят бъдещето .
 
Посещението на това събитие ще предостави на всеки уникална възможност да общува с колеги, потенциални ментори и бизнес партньори и да придобие нови умения и знания чрез интерактивни семинари и панели.

Ако искате да бъдете част от събитието, можете да напрaвите своята регистрация и да закупите билет ТУК
 
А наред с множеството успешни бизнесдами от Сърбия, Хърватия, Словения, Черна гора и Босна и Херцеговина, на срещата ще присъстват и тези, които са изградили кариерата си в чужбина и вдъхновяват жените по целия свят. 

Екипът ни селектира част от участниците, които ни впечатлиха изключително много – 11 дами, които променят средата и са истински пример за подражание. 

Лиза Кармен Уанг

Лиза Кармен Уанг е бивша шампионка на САЩ по художествена гимнастика и успешен предприемач. След спортната си кариера тя основава Bad Bitch Empire. Нейната работа се фокусира върху икономическото овластяване на жените, особено чрез инвестиции в стартиращи компании, ръководени от жени. Уанг е включена в списъка на Forbes 30 Under 30 и е призната за една от 100-те най-влиятелни жени от списание Entrepreneur. 

Лиза Кармен Уанг
Лиза Кармен Уанг Източник: Bad Bitch Empire

Професор Мая

Професор Мая е международно признат социолог и лектор на TEDx. След като спечели докторската си степен по социология, тя стана известна с позицията си срещу извиненията и с ангажимента си да овласти жените чрез подобряване на комуникационните умения и увереността. Тя е автор на книгата „Хей, дами, спрете да се извинявате...“ и ръководи глобално проучване за увереността на жените.

Професор Мая
Професор Мая Източник: Личен архив

Катлийн Грифит 

Катлийн Грифит е предприемач, който помага на жените да стартират и развиват бизнес. Тя основава Grayce & Co, маркетингова и медийна консултантска компания, която работи с глобални марки като Nike и Verizon. По-късно Грифит стартира платформата Build Like a Woman, посветена на овластяването на жените предприемачи, и е автор на бестселър със същото име. Нейната мисия е да насърчава жените да инвестират в други жени, създавайки общност на подкрепа и успех.

Катлийн Грифит
Катлийн Грифит Източник: Личен архив

Сташа Станкович

Сташа Станкович е млад учен от Кеймбридж и основател на стартъпа OvartiX. Нейният научен екип работи върху откриването на терапии от следващо поколение за репродуктивни заболявания и безплодие при жените. Нейното изследване се фокусира върху разбирането на генетиката на репродуктивното стареене, плодовитостта и менопаузата и тяхното въздействие върху заболяванията при жените, включително остеопороза и тумори. Тя е призната за един от най-добрите млади учени в биомедицинския сектор в Обединеното кралство и е носител на множество престижни награди.

Сташа Станкович
Сташа Станкович Източник: Личен архив

Ана Анджелич

Ана Анджелич е един от най-влиятелните маркетингови експерти днес и в момента е глобален главен маркетинг директор на Esprit. Ана има докторска степен по социология от Колумбийския университет, автор е на книгата „Бизнесът на стремежа“ и е експерт по луксозни марки. Заемала е ключови позиции във водещи световни модни компании, а кариерата й е синоним на иновации и лидерство в маркетинга. Тя е включена три пъти в списъците на Forbes за най-добрите маркетинг професионалисти.

Ана Анджелич
Ана Анджелич Източник: Личен архив

Карън Ход

Карън Ход е предприемач, който дава възможност на жените да се занимават с бизнес чрез своята общност WE – Women Entrepreneurs, която има над 40 000 членове. С мисията си насърчава жените в предприемачеството, нейната платформа е подкрепила повече от 1000 стартиращи компании. Ход е призната за лидер в овластяването на жените и е вдъхновяващ оратор, известна с мотото си „Мечтай голямо, постигни повече“. 

Карън Ход
Карън Ход

Ника Зупанц

Ника Зупанц е словенски индустриален дизайнер, известен със създаването на луксозни изделия за престижни марки като Dior, Natuzzi и Alessi. Ника получи световно признание с лампата Lolita. През 2008 г. основава собствено студио, където екипът й работи по проекти, които отразяват съвременната култура и съвременния дизайн. Нейната обширна работа е представена в монографията, озаглавена Nika Zupanc: Breaking the Rules, публикувана от Rizzoli през септември 2022 г.

Ника Зупанц
Ника Зупанц Източник: Saša Hess

Мила Ливтиненко 

Мила Литвиненко е собственик на известната козметична марка Aura, която стартира през 1996 г. в Ниш само с няколко служители. Днес нейната компания има над 100 служители и предлага продукти в 17 страни. Литвиненко е посветена на овластяването на жените в предприемачеството, като подчертава важността на балансирането на професионалния и личния живот. 

Мила Ливтиненко
Мила Ливтиненко Източник: Milos Nadazdin

Катарина Лотрич

Катарина Лотрич е предприемач и основател на иновативна фитнес платформа, фокусирана върху персонализирани тренировъчни програми. Нейната работа е призната за предлагането на решения, които помагат на хората да преодолеят предизвикателствата и да постигнат своите фитнес цели, дори в трудни дни. Лотрич спечели две награди на Apple за своите иновации и мисията й е да вдъхнови общността да се грижи за своето физическо и психическо здраве.

Катарина Лотрич
Катарина Лотрич Източник: Egon Partel

Жаклин Троскот 

Жаклине Троскот е собственик на загребската сладкарница Amélie и е позната на публиката като член на журито в популярни кулинарни предавания. Родена и израснала в Мюнхен, тя се премества в Хърватия през 2000 г. Въпреки че е запалена по гастрономията от ранна възраст, Zakline учи икономика. Тя отвори първата си сладкарница в Загреб през 2010 г. и също така е активна като представител на ресторантьори и предприемачи. Тя често говори открито за предизвикателствата на индустрията и подобряването на позицията на предприемачите в обществото. 

Жаклин Троскот
Жаклин Троскот Източник: Forbes Croatia

Лара Бохинч

Лара Бохинч е дизайнер на мебели, родена в Словения, в момента живееща в Лондон. След като учи индустриален дизайн в Любляна, тя се премества в Лондон, за да продължи образованието си в Royal College of Art. Скоро тя става консултант за луксозни марки, включително Montblanc, Gucci и Cartier, където работи повече от десет години. Тя отвори собствено студио през 2016 г. За работата си тя получи няколко награди, включително Ордена на Британската империя, връчен й от кралица Елизабет II.

Лара Бохинч
Лара Бохинч Източник: Kate Martin
Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Докторът: -Ще ядеш сливи , праскови , кайсии. -Това го пием, Ти кажи какво да ядем.  
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Германският канцлер Олаф Шолц.

Олаф Шолц отхвърли възможността Германия да предостави на Украйна оръжия с голям обсег

Свят Преди 2 минути

САЩ, Великобритания и Франция са изпратили на Украйна крилати ракети с обсег до 300 км.

Снимката е илюстративна

Заради неочакван сняг: Спешно свалят от планинските пасища кравите в Тирол

Свят Преди 4 минути

Това е типична практика в отглеждането на животните в района

Снимката е илюстративна

Изтеглят поразен от хутите гръцки танкер от бреговете на Йемен

Свят Преди 2 часа

Плаващият под гръцки флаг кораб „Сунион“ се изтегля на север под военен ескорт.

Вигенин: Докато Борисов ръководи ГЕРБ, няма как БСП да взаимодейства с нея

Вигенин: Докато Борисов ръководи ГЕРБ, няма как БСП да взаимодейства с нея

България Преди 2 часа

Никой не може да подчини левицата и да трупа дивиденти на неин гръб, каза още той

Снимката е илюстративна

Тежки наводнения в Румъния, Чехия и Полша, има жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

Свят Преди 3 часа

Прекъснати са пътища и са спрени влакове

Михаил Константинов

Проф. Константинов: Между 6 и 8 партии ще влязат в НС

България Преди 4 часа

Разумно е коалицията около Доган да получи членове на СИК, за да се успокоят страстите, допълни математикът

Марин Льо Пен призова за нови парламентарни избори във Франция през 2025 г.

Марин Льо Пен призова за нови парламентарни избори във Франция през 2025 г.

Свят Преди 4 часа

Френският президент заяви, че няма намерение да разпуска новия парламент преди края на президентския му мандат

.

Игри на волята” 6 започва тази вечер по NOVA

Любопитно Преди 4 часа

Психолози, циркови артисти, актьори, инфлуенсъри, спортисти и музикални артисти влизат в битката за 100 000 лева

Доналд Тръмп: Глас за Харис е глас за война с Русия

Доналд Тръмп: Глас за Харис е глас за война с Русия

Свят Преди 5 часа

Републиканецът предупреди и, че подкрепа за нея ще значи връщане на наборната военна служба в САЩ

,

Голям пожар над Созопол, евакуират хора

България Преди 5 часа

Наложила се е евакуация на хора от близкия хипермаркет

МиГ-29

Полша обмисля предоставянето на МиГ-29 на Украйна

Свят Преди 5 часа

По време на посещение в Киев Сикорски подчерта, че Украйна се нуждае от допълнителни самолети, за да защитава небето си

Колегите на загиналите пилоти: Орлите не умират, те отлитат! Светъл да е вечният ви полет български орли!

Колегите на загиналите пилоти: Орлите не умират, те отлитат! Светъл да е вечният ви полет български орли!

България Преди 5 часа

Колегите на загиналите пилоти от 12-та авиационна база- Долна Митрополия се сбогуваха с тях

о

Байдън и Стармър: Няма разрешение Киев да използва далекобойни оръжия срещу Русия

Свят Преди 6 часа

Лидерите на Съединените щати и Великобритания се срещнаха в Белия дом

Принц Хаакон и съпругата му Мете-Марит

Синът на норвежката престолонаследница отново е арестуван от полицията

Свят Преди 6 часа

Хойби беше арестуван и на 4 август след скандал в апартамент в Осло

Кирил Петков

Петков: Споразумението между РСМ и Европа не трябва да се пипа

България Преди 6 часа

Подробности може да прочетете в следващите редове

Вучич връща задължителната военна служба в Сърбия

Вучич връща задължителната военна служба в Сърбия

Свят Преди 6 часа

Президентът на Сърбия подписа официално документа за решението