З ащо не се препоръчва да смесваме алкохол с кисели краставички и чипс, споделя д-р Анатолий Власов в интервю за "Вечерняя Москва". Там той назова редица храни, които е вредно да се комбинират помежду си.
Според него е опасно алкохолните напитки да се консумират с кисели краставички и пикантни ястия. "Всички тези храни в комбинация с алкохол допринасят за това да пиете повече, тъй като солта, която се съдържа в тях, задържа и предизвиква чувство на жажда", казва той.
Специалистът призова да не се смесва алкохол с фаст фууд, чипс, мариновани храни и полуфабрикати. Според лекаря, мазната или пикантната храна може да доведе до тежки последици за панкреаса, стомаха и черния дроб.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!