Ж ълтъците съдържат холестерол и редовното ядене на яйца за закуска може да навреди сериозно на вашето здраве. Това заяви хирургът Александър Умнов.
Като цяло пилешките яйца са здравословен продукт, който съдържа много микроелементи. За спортистите, например, протеинът помага за натрупване на мускулна маса. Продуктът обаче не е безопасен за всички, обяснява той.
Според Александър Умнов хората с хипертония или атеросклероза трябва да внимават, защото яйцата увеличават риска от усложнения.
Яйцата, които не са сварени правилно, също могат да бъдат опасни. Лошо изпържените яйца могат да съдържат салмонела. Освен това рискът от рак се увеличава, когато яйцата се пържат в некачествено слънчогледово олио, а също и когато в ястието се добавят колбаси и бекон.
Той допълва, че голямото количество сол, добавено към храните предизвиква повишено кръвното налягане.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!