Р едовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет.
Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвната захар, влияещи неблагоприятно върху кръвоносните съдове, сочи канадско проучване.
Ето как да понижите кръвната си захар по естествен начин

Авторите му от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.
Храните, които жените трябва да ядат всеки ден

Варивата също така спомагат за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.
Полуфабрикатите - опасни точно толкова, колкото и цигарите
Според специалистите бобът например е здравословна алтернатива на макароните и картофите.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!