С ергей Малоземов, автор и водещ на научно-кулинарното предаване "Храна на живо", разказа какво трябва да се направи, за да се ускори узряването на мангото и авокадото в домашни условия. Той каза това в интервю за радио Спутник.
Много автори на интернет базирани лайфхакове съветват да се използват бананови кори като тор за авокадо, но Малоземов отхвърля този метод.
Според експерта обелките само привличат насекоми и вредители, а освен това бързо се развалят.
Малоземов препоръчва да замените банановата кора с ябълка или киви.
"Ако я поставите заедно с манго или авокадо, например, в хартиена торбичка, ябълката ще освободи достатъчно количество газообразен растителен хормон етилен, който подпомага узряването на плодовете."
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!