Н утрициологът Оксана Ковилкина разкри как да ядем правилно шоколад, за да не се разболеем и да не навредим на здравето си. Това съобщава RIAMO.
Според нутрициолога е необходимо да се спазва калорийното съдържание, балансът и разнообразието на диетата: едни продукти не трябва да изместват други.
„Ако шоколадът е течност, пратете ни една бутилка да го опитаме“
Препоръчително е да се консумират не повече от 30-50 грама шоколад на ден. Средното калорично съдържание на 100 грама е 520-590 калории. В този случай е за предпочитане да се избира шоколад, който съдържа какаово масло, а не трансмазнини.
Освен това диетологът напомня, че шоколадът съдържа кофеин - около 40 грама в 100 грама шоколад. Колкото по-горчив е шоколадът, толкова повече кофеин се съдържа в него.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!