И скате да изненадате приятелите си и да им приготвите десерт, за който ще говорят дълго време? Тогава защо не се опитате да направите тарт Татен с ананас.
6 порции, 40 минути
Продукти:
- 250 г бутер тесто
- 1 ананас
- 1 червена люта чушка
- 100 г захар
- 3 звездички анасон
- 3 с.л. портокалов ликьор
- 75 г масло
Начин на приготвяне:
1. Обелете ананаса, като отстраните и черните точки по повърхността му. След това нарежете половината от него на полукръгчета с дебелина 2-3 мм.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот и изрежете кръг от него, една идея по-голям от тиган с диаметър 30 см. Поставете изрязания кръг тесто в хладилник, докато приготвяте ананаса.
3. В тиган с огнеупорна дръжка разтопете захарта на бавен огън заедно със звездичките анасон. Щом се образува тъмно златист карамел, подредете парчетата ананас върху него, като ги застъпвате леко. Поръсете с нарязаната на много ситно люта чушка и кубчета масло. Добавете портокаловия ликьор и разклатете тигана.
4. Надупчете тестото с вилица, на много места. Поставете го внимателно върху задушения ананас. Поставете тигана в предварително загрята фурна на 190 градуса и печете сладкиша 20-25 минути.
5. След като тартът изстине в тигана за 5 минути, поставете чиния или поднос в него и го обърнете, за да излезе тартът.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!