Gheymeh Bademjan се яде по всякакви поводи в Иран. Това агнешко ястие с патладжан и жълт грах винаги се сервира с ориз, ключова съставка в персийската кухня.
Следващата рецепта е за четири порции:
Патладжан - 4 броя
Сол
Лук - 2 глави
Агнешко месо- 500 гр
Куркума - ½ чаена лъжичка
Люта чушка на прах - ½ чаена лъжичка
Черен пипер
Доматена паста - 1 чаена лъжичка
Белени домати - 300 гр
Сушен лайм - 3 броя
Жълт грах - 150 гр
Варете за 1-1.5 часа
Как точно да приготвите това ястие – вижте във видеото на DW горе.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на DW - Try this.
Интересна колумбийска рецепта с пържени банани
Това индийско ястие е създадено във Великобритания
Свински гърди със салата от миди, рецепта от Франция
Вкусна идея за обяд: Кюфтета по тайландски
Бибимбап - корейската кулинарна класика
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!