С млените семки от пъпеш – те дават името на тази традиционна западноафриканска яхния, както и нежния орехов вкус.
Егуси може да бъде направено, като се използва различна вариация от меса или риба, а може да бъде и вегетарианско.
Следващата рецепта е за четири порции.
Пуешко месо - 250 гр
Вода - 1 литър
Кориандър
Зеленчуков бульон
Месен бульон
Смес от билки
Черен пипер
Сол
Варете за 15 мин
Смлени семки от пъпеш - 150 гр.
Вода
Накиснете за 5-10 мин
Палмово масло
Пюре от семките на пъпеш
Доматена паста - 20 гр
Спанак - 200 гр
Варете за 10 мин
Как точно да приготвите това ястие – вижте във видеото на DW горе.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на DW - Try this.
Интересна колумбийска рецепта с пържени банани
Това индийско ястие е създадено във Великобритания
Свински гърди със салата от миди, рецепта от Франция
Вкусна идея за обяд: Кюфтета по тайландски
Бибимбап - корейската кулинарна класика
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!