Г реяното вино със сигурност е една от любимите зимни напитки. И докато обикновено готвим червено вино и го овкусяваме с различни добавки, бялото е някак пренебрегнато – и без причина, защото този по-лек вариант е с по-малко калории и също толкова вкусен.
Бялото вино се съчетава добре с портокал, така че е основната му добавка. Разбира се, неизбежният карамфил придава онази специална, характерна миризма.
Продукти:
- 1 литър бяло вино
- 500 мл вода
- 3 портокала
- Захар (количество по желание)
- Една лъжица кленов сироп (или захар)
- Канелена пръчица
- По желание мярка бърбън
Приготвяне:
- Изстискайте портокаловия сок и го смесете с виното, след което добавете всички останали съставки. След като виното заври, намалете котлона и гответе още 15 минути.
- Гарнирайте с резен портокал.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!