Л ято е, горещо е и на вас не ви се занимава с приготвянето на сложни и отнемащи много време ястия. Предлагаме ви една рецепта за вкусна супа, която няма да ви затрудни. Ето как да разнообразите следващия си обяд:
Необходимите ви продукти:
30 минути /6 порции
- 2 бутилки пасирани домати (около 1,4 г)
- 1 морков
- 2 стръка стеблена целина
- 4 скилидки чесън
- 1 връзка босилек
- 60 мл зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- ръчен хляб за поднасяне
За яйцата:
- 6 яйца
- 20 мл червен винен оцет
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете моркова, целината и чесъна на ситни кубчета. Запържете ги в зехтина до златисто. Прибавете и половината от босилека, нарязан на едро.
2. Налейте доматите и още около 500 мл вода. Посолете. Гответе на слаб огън за около 20 минути.
3. Кипнете вода с оцет и малко сол. Изключете котлона. Поширайте яйцата във водата, която трябва да е под точката на кипене, докато се забулят. Жълтъкът трябва да остане рохък.
4. Нарежете хляба и го запечете в загрята на 200 градуса фурна до златисто - за около 8 минути.
5. Поднесете всяка порция с поширано яйце, наситнен босилек, прясно смлян черен пипер, капки зехтин и препечен хляб отстрани.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
За още вкусни рецепти последвайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!