Л укът е чудесно допълнение към много ястия и им придава характерен вкус, но консумацията му може да има отрицателно въздействие върху здравето ви. Диетологът Крутика Нанавати разказва, че тя намира.
Според експерта лукът съдържа висока концентрация на съединения, наречени фруктани, които могат да причинят храносмилателни проблеми.
Проверете: Имате ли непоносимост към лука?
Консумацията на твърде много лук води до увеличаване на количеството на отделяните газове и съответно до подуване на корема.
Този зеленчук по-специално трябва да се избягва от хора със стомашно-чревни проблеми, обобщава диетологът.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!