Т ази вечер започва вторият сезон на известното кулинарно риалити Hell's Kitchen България. Нови 18 участници ще се борят да докажат, че са най-добрите в кухнята и разбира се, да спечелят голямата награда.
Броени часове преди отново да влезем в "Адската кухня" се връщаме точно година назад заедно с първия победител в шоуто Дани Спартак, който все още не е забравил трепетите преди старта на това уникално състезание.
Какъв е животът му днес, какъв съвет дава на тазгодишните участници и какво направи с наградата от шоуто, вижте в разговора ни с Дани Спартак за Vesti.bg.
- Дани, броени дни преди старта на втория сезон на Hell's Kitchen, предполагам, че няма как да не те връхлитат спомени. Ти беше участник в първото издание на шоуто в България, спомняш ли си кое те притесняваше най-много в началото и би ли повторил същото преживяване?
- Връхлитат ме много спомени... спомням си много ясно как стоях в лобито на хотела и чаках да ме извикат за интервю. Когато това стана си казах това е няма връщане назад, трябва да се справиш, стегни се.
След това другият ярък спомен ми е влизането в кухнята, тя беше оборудвана с всичко... помислих си че съм в рая на ресторантите, но скоро разбрах че съм сгрешил (смее се). В началото най-много се притеснявах от това как ще се представя чисто професионално. Мисля, че засега ще се въздържа от подобен формат. Един ми стига :)
- Какво щеше да промениш, ако след седмица отново влезеш в "Адската кухня"?
- Ако знаех че влизам в "Адската кухня" след седмица, щях да препрочета всички кулинарни книги, които имам и щях да прекарам всяка една останала секунда с жена ми Кристина и сина си Никола, защото изолацията и отделянето от семейството са най-големият проблем в това състезание и ако нямаш сериозна психика, това може да те срине.
- Ти беше един от най-ярките участници в шоуто със солиден опит, но като останалите също имаше моменти, в които не ти беше никак леко. Разкажи ни за някой от тях?
- Спомням си, че на един динер сървис опропастих сумати омлети... за пръв път ми се случваше... все пак съм френски възпитаник. И проблемът със сушито също беше огромен...навивам, навивам аз суши и то все не става. Явно затова спрях да ям суши след Hell's Kitchen.
- Според теб имат ли предимство участниците във втория сезон и ако можеше да им дадеш само един съвет, какъв ще е той?
- Имат предимство и то огромно. Аз бях гледал много американски епизоди, но тука е по-различно, разбрах че освен да си добър готвач, трябва и да си много добър стратег. Това е игра, в която в началото сте отбор и трябва да правиш всичко по силите си отборът да печели, без значение дали харесваш всички съотборници. Чак накрая имаш поле за лична изява. Ако са гледали внимателно ще си пазят кулинарните жокери за накрая.
Съветвам ги да играят отборно и да не си показват асата още в началото.
- След края на предаването успя ли да създадеш приятелства и поддържаш ли връзка с някои от участниците днес?
- Създадох много приятелства по време на предаването, с някои от участниците се чуваме и виждаме всеки ден, а както всички знаете, с Светла работим заедно в предаването "На кафе", голяма забава е :)
- Оползотвори ли вече наградата от шоуто?
- Наградата от шоуто е за сина ми. Искам един ден да можем да му подсигурим добро обучение.
- Какъв е животът на Дани Спартак година след Hell's Kitchen?
- Животът ми след шоуто си е нормален. Аз съм на мнение че човек не трябва да забравя от къде е тръгнал. Единствената разлика е, че понякога хората ме спират да ме питат за някоя друга рецепта :) Шегувам се... предаването ми донесе много позитиви, ето отваряме с Криси собствен ресторант на ул. Г.С.Раковски 174 и покрай него се занимавам с още много различни частни събития. Всичко това стана възможно благодарение на предаването. Пожелавам успех на всички нови участници и нека играят честно.
Вторият сезон на Hell's Kitchen България започва тази вечер от 21:00 ч. по NOVA.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!