В ъв вас дреме шеф готвач, моментът да го покажете настъпи. Днес ви предлагаме да развихрите кулинарния си талант с рецепта на Гордан Рамзи.
Първата важна стъпка от приготвянето на вкусно свинско с марината е да се заредите с всички екзотични съставки.
За марината :
- ½ ч. ч. пюре от жълто ахи
- 2 с. л. ленено масло
- 1 с. л. пресован чесън
- 1 ч. л. портокалова кора
- ¼ ч. ч портокалов сок
- 1 ч.л. цветове от фенел
- 1 с. л. цвят от лайка
- сол и черен пипер на вкус
Средно голямо парче свинско месото се овалва в марината и се оставя да престои и престоява 6-8 часа.
Междувременно потърсете и тези съставки:
- гастрик от манго
- 1 манго
- 1 ч. л. кафява захар
- ¼ ч.ч. писко
- фламбира се
- хабанеро на кубчета
- 2 с.л. черен китайски оцет
- 3 с. л. мед
Мангото се нарязва на кубчета и се запържва с гастрик от манго и кафява захар. Сместа се фламбира с писко. Добавят се още хабанеро на кубчета, оцет и мед.
Месото се готви на 66 градуса върху електрическа скара или оребрен тикан и се овкусява със сместа от манго. Поднася се с класическа гарнитура от печени картофи.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!