В секи обича да разнообразява менюто си. Често обаче повечето от нас се затрудняват при избора на нова рецепта, която да приготвят вкъщи. Ето защо днес ви предлагаме да опитате едно кулинарно изкушение, от което ще останете очаровани.
Поширана бяла риба в бадемово мляко
Това е най-лесният десерт, вижте как да го приготвите
Необходими продукти
4 х 180 г филета бяла риба (новозеландки макруронус, морска щука молва, барамунди, едра мексиканска риба)
1 литър бадемово мляко
4 см корен джинджифил
10 см лимонова трева
2 резена кора от лайм
1/2 ч.л. корен куркума
2 глави лук шалот
1 лайм, сок
50 г студено масло
сол и черен пипер
1 дълга люта червена чушка
кориандър
жасминов ориз на пара
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Начин на приготвяне
- Изсипете бадемовото мляко (без добавена захар). В него добавете нарязания на тънки полумесеци лук, обеления и нарязан на тънки филийки джинджифил, счуканата и разрязана на две лимонова трева, резените кора от лайм и фино настърганата куркума. Разбъркайте и изчакайте да заври. Захлупете съда и варете 5 минути.
- Намалете силата на огъня и поставете в млякото филетата риба с кожата надолу. По време на поширането на рибата млякото не трябва да завира. Полейте с лъжица парчетата риба, за да се покрият с мляко. Добавете щипка сол и гответе 6 минути. Извадете рибата в чиния и отстранете кожата ѝ.
- Прецедете половината течност и я сипете в тиган. Оставете да ври на умерен огън докато се редуцира наполовина. Добавете студеното масло и сок от лайм и разбийте енергично с помощта на тел докато маслото се разтопи., а сосът се сгъсти.
- На дъното на дълбока чиния сипете жасминов ориз, сварен на пара. Върху него поставете парче поширана риба.
- Поръсете с тънки кръгчета люта чушка и листа кориандър. Полейте обилно със сос.
Още рецепти от едни от най-талантливите готвачи ще откриете в канала на 24Kitchen във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!