П о-голямата част от времето в приготвянето на пица, като правило, отнема тестото. Ако не искате да прекарвате няколко часа в кухнята, опитайте да направите пица върху хляб.
Това ястие е идеално като предястие за лятна вечеря. Въпреки шунката в състава, пицата върху хляб се оказва лека, така че не трябва да се притеснявате за тежест в стомаха.
Продукти:
Хляб лаваш - 2 броя;
Сирене - 60 г;
Шунка - 110 г;
рукола - 4 връзки;
Босилек - 2 връзки;
Червен лук - 1/2 глава;
Балсамов оцет - 2 супени лъжици;
Синьо сирене - 60 г;
Зехтин - 2 супени лъжици;
Сол на вкус;
Сиренето в тази рецепта може да се използва напълно различно - всичко зависи от вашите вкусови предпочитания. Същото важи и за шунката: класическата шунка може да се замени с прошуто или хамон, ястието ще излезе не по-малко вкусно.
Приготвяне:
1. Загрейте фурната на средна температура;
2. Леко намажете питките със зехтин и ги запечете на тиган. Дръжте питките в тигана, докато имат лек загар. Приблизително две минути.
3. Обърнете питките и ги поръсете със сирене. Запечете хляба, докато сиренето се разтопи, още две минути.
4. Прехвърлете хляба в чиния и поставете шунката отгоре.
5. Добавете рукола, копър, босилек и червен лук в голяма купа.
6. Залейте зелениите с балсамов оцет и супена лъжица зехтин.
7. Добавете сол и черен пипер на вкус, разбъркайте добре.
8. Сложете зелениите върху пицата и я поръсете със синьо сирене.
Добър апетит!
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!