С лед 16 изпитания и 7 напрегнати елиминации вече е ясно името на победителя в Bake Off: най-сладкото състезание по NOVA. Тази вечер Моника Велева (18 г., София) заслужено стана първият носител на титлата „Най-добър любител сладкар и пекар на България“.
До финала на шоуто достигнаха четирима участници – Анита, Десислава, Георги и Моника. Експертното жури шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски се погрижиха последните изпитания в предаването да откроят най-добрия от тях.
През целия първи сезон на състезанието участниците се притесняваха от рецептата за хилядолистно тесто, по-познато като бутер тесто, но точно това беше последното им изпитание за сръчност.
Те трябваше да приготвят десерта „Милфьой“ с крем „Шантили“ и малини.
Шеф Юлия Панджерова беше спестила основни стъпки от процеса на приготвяне на тестото, но типично в духа на състезанието, участниците черпеха идеи един от друг.
След експертната оценка на четвърто място беше класиран десерта на Георги, на трето – Анита, на второ – Деси, а първото място беше отредено за Моника.
Нейната любима 3D торта във формата на миньон също спечели овациите, както на журито, така и на останалите участници.
Преди големия финал равносметката показа, че макар и само на 18 години, Моника е един от участниците, които през цялото време бяха на челните места в шоуто.
Във втория епизод на “Bake Оff: най-сладкото състезание“ Моника стана Звезда на деня. Тя спечели експертното жури с нейната фокача с хумус, която двамата кулинарни виртуози определиха като най-вкусна, а баницата й беше единствената добре опечена и с тънки и въздушни кори.
Осемнайсетгодишната ученичка от София от малка се интересува
от сладкарство и пекарство и сподели, че да бъде първият „Най-добър любител сладкар и пекар“ е доказателство, че е поела в правилната посока.
Първият сезон на „Bake Оff: най-сладкото състезание“ показа, че в България има много млади хора, които се интересуват от сладкарство и пекарство и могат да съчетават в рецептите си традиционните съставки с най-модерните техники в кулинарията.
Прочетете още:
Bake off: Как кламерите намират приложение в сладкарството
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!